Starte og drive bedrift – gratis kurs i Trondheim

 

Kursets innhold:

Planlegg etableringen: God planlegging og fokus på markedet gir deg gode sjanser for å lykkes med å utvikle idéen din til en fremtidig virksomhet. For at etableringen skal gå bra kan du stille deg følgende spørsmål.

Hvor er du? Hvor vil du? Hva koster det? Hvordan skal du komme dit du vil?

Disse spørsmålene viser at det er mange viktige ting du bør avklare før du starter opp. Du må bestemme deg for hvilke markeder og kundegrupper du vil selge til, og hvordan du skal gjøre det.

Visjon og forretningsidé:

Det kan være nyttig å bruke tid i planleggingsfasen på å formulere visjon og forretningsidé for din idé. En idé blir en forretningsidé når den kan dekke et behov i markedet og gir et konkurransefortrinn som kan bevares over tid.

Forretningsidéen beskriver hva du skal selge til hvem og hvorfor kundene skal kjøpe fra deg. Involver andre i planleggingen. Diskuter idéen din med andre som kan gi deg viktige innspill for å komme videre. Bygg nettverk med hjelpere som er flinke på områder du trenger hjelp.

Lag gode planer

Tenker du å ha samarbeidspartnere og søke finansiering hos bank eller tilsvarende, er de opptatt av at du kan vise til realistiske planer og budsjetter for å inngå et samarbeid med deg.  All relevant informasjon om hvordan du vil realisere forretningsidéen. Oppsummerer du i en forretningsmodell.

Neste steg i planleggingsfasen vil være å lage en enkel forretningsplan og med ett godt oppstartbudsjett (nøkkeltall).

Kursinnhold på detaljnivå sendes ut etter endt deltagelse. Påmelding i egen link under eller her

https://www.kursguiden.no/kurs/Bedriftsledelse/Starte-og-drive-bedrift/

Velkommen på forhånd!