Marianne Kvendseth fra Batnfjorden fikk jobb etter bare ett års utdanning! Hun tok eksamen som Salgsøkonom, og fikk tilbud om full stilling hos et lokalt regnskapskontor i Gjemnes.


May Anita Vikhals tok Regnskapskurs på kveldstid og fikk jobbtilbud før eksamen: En variert og spennende jobb innen lønn, regnskap og personal. – Jeg stortrives i jobben og angrer ikke på at jeg investerte i faglig påfyll!Mathilde Rydjord-Steiro studerte Salgsøkonom og fikk tilbud om å overta som daglig leder av Big Bite ved Roseby kjøpesenter. 

– Uten skolen hadde jeg neppe følt meg kvalifisert, sier hun. 


Kari Mette er utdannet kokk, men ønsket å finne en jobb på dagtid med mer regulær arbeidstid. Hun brukte to kvelder i uka i ett år på Plusskolen. Det var nok til å gå rett inn i fast jobb ved regnskaps­avdelinga hos Fjord 1. Nå har hun utdannet seg til revisor!


Anne Margrete Tennøy er utdannet hjelpepleier. Hun ønsket nye utfordringer, og derfor meldte hun seg på studiet Regnskapsmedarbeider ved Plusskolen. Hun fikk deretter et vikariat som kontormedarbeider på et lokalt legekontor. Med to små barn kunne det naturligvis være hektisk å studere samtidig, men nå er målet nådd! Vi gratulerer!


Adriana V. Krause er utdannet innen turisme og holder i dag kurs for flyktninger. Hun har 20 års kontorerfaring fra hjemlandet Argentina trengte omskolering til norske forhold. Hun pendlet helt fra Lyngstad til Spjelkavik to ganger i uka i ett år for å ta Regnskaps­medarbeider­kurset på kveldstid! Hun skryter uhemmet av læreren.

Liv Janne

Liv Janne måtte slutte i sin gamle jobb av helsemessige årsaker. Hun tok Kontormedarbeider og Salgsøkonomstudiet ved Plusskolen og kan ikke få anbefalt Plusskolen nok – et fantastisk miljø og meget gode lærere. Studiene hjalp henne til et vikariat som sekretær på Molde Sjukehus – en stilling som er godt å ha på CV-en.


Tore Jan Nørve har lang arbeidserfaring, bl.a. med jobb på ordrekontor. Han tok Regnskaps-medarbeider for å oppgradere seg til nye arbeidsoppgaver. – Det var et flott kurs, jeg lærte mye. Læreren var veldig dyktig og gikk ikke for fort fram. Jeg er veldig fornøyd med kurset, sier Tore Jan.


Mona Mykløy Kaldvansvik er autorisert helse­sekretær som ønsket seg nye utfordringer. – Gjennom å utdanne meg til Salgs­økonom på Plusskolen fikk jeg faglig påfyll på en profesjonell måte i et lite og nært miljø. Allerede før jeg var ferdig med eksamen åpnet døren seg inn til det private næringsliv for meg, sier Mona.


Janne Hoel jobber som salgsfremmer i TINE. Hun tok Regnskapsmedarbeider for på sikt å kunne jobbe med regnskap i tillegg til jobben hun har i dag. Hun framhever at studiet hos Plusskolen har vært veldig kjekt, og gir læreren de beste skussmål. Det har vært mye å gjøre, men tida har gått fort. Et veldig lærerikt år!


Kari Anne Nøsavik fra Molde har drevet egen bedrift i 8 år. Hun tok Kontormedarbeider + Salgsøkonom hos Plusskolen. – En fantastisk tid! Gode lærere som motiverte meg, og mye interessant å lære! Rett etter eksamen fikk Kari Anne tilbud om jobb ved Tofte gjenvinning.

Salgsøkonomer-på-besøk-hos-Jets-på-Hareid-

Studenter i Salgsøkonom-klassen på besøk hos Jets på Hareid. 

Amund Oksavik var lastebilsjåfør. En dag sa både kroppen og fast-legen stopp. Eneste vei videre som yrkesaktiv var gjennom omskolering. Men først gikk veien til NAV etter søknad fra legen. 
– Da skjedde ting kjapt, forteller Amund. Først tok jeg en kartleggings-test for å finne ut hva som kunne være aktuelt for meg. Så ble jeg anbefalt å kontakte Plusskolen. Jeg ønsket å lære mer om markedsføring og regnskap, og ikke minst ønsket jeg å dokumentere denne kompetansen, sier Amund. I samarbeid med Plusskolen fant han fram til et løp som passet.
– NAV dekket kostnadene, og jeg opplevde samspillet mellom NAV og Plusskolen som veldig konstruktivt og positivt, sier han. –Jeg kan rett og slett ikke skryte nok! På skolen ble det stilt tydelige krav, men samtidig fikk jeg fantastisk personlig oppfølging. Klassene er små nok til at lærerne virkelig «ser» hver enkelt elev. Én måned før eksamen ble Amund tilbudt jobb som avdelingsleder hos skiltavdelingen hos Fupe Systems på Aukra. Han fikk budsjettansvar og personalansvar. – Dette hadde jeg ikke turt å ta på meg uten Salgsøkonom-utdanningen fra Plusskolen, understreker Amund. Nå har han overtatt virksomheten og driver firmaet «Akkurat Skilt AS» og har signert gode langtidskontrakter med betydelige kunder.

Anne Kristin Vestad returnerte til hjembyen sin i 2005. Hun har tidligere gått på Bankakademiet og BI, og jobbet i bank. 

– Jeg jobbet en del i bank mens jeg bodde borte, men men i løpet av den tiden endret arbeidsoppgavene seg mye. Jeg trivdes ikke lenger og ville se meg om etter noe annet, forteller Anne Kristin.

Da hun flyttet hjem jobbet hun en del som vikar i bank. Så ble hun sjukmeldt og måtte søke hjelp hos NAV. Her møtte hun en dyktig saksbehandler og sammen vurderte de ulike muligheter. Til slutt valgte Anne Kristin å undersøke Plusskolen som hun hadde hørt mye positivt om.

– Den direkte årsaken til at valget falt på Plusskolen var at studiene virket veldig yrkesrettede. Dette bekreftes til fulle av erfaringene jeg har gjort meg. Jeg hadde en utrolig dyktig lærer som både var flink til å lære fra seg, men minst like dyktig til å motivere. Han ga meg tilbake troen på meg selv, understreker Ann Kristin. 

Etter studiet fikk hun jobb som daglig leder i Molde Glasservice, der hun hadde all koordinering av oppdrag og annet administrativt arbeid.